Arjan de Vries en de PvdA willen ervoor zorgen dat de gemeente sneller en beter informatie gaat verstrekken, als daar bijvoorbeeld middels een Wob-verzoek om gevraagd wordt.
Volledig scherm
Arjan de Vries en de PvdA willen ervoor zorgen dat de gemeente sneller en beter informatie gaat verstrekken, als daar bijvoorbeeld middels een Wob-verzoek om gevraagd wordt. © Frans Nikkels

Arjan wacht bijna 5 maanden op informatie van de gemeente Almelo en nog ontbreekt er van alles

ALMELO - Heb je informatie nodig van de gemeente Almelo? Moet de onderste steen boven over een vraagstuk? Dan moet je veel geduld hebben. Zelfs politici. Zo deed Almelo er bijna vijf maanden over om een Wob-verzoek van de lokale PvdA in te willigen. „En nog steeds hebben we niet alles.”

 1. PvdA zet grof geschut in tegen gemeente Almelo: ‘Alleen zo krijgen we onderste steen boven over bezuinigingen’
  PREMIUM

  PvdA zet grof geschut in tegen gemeente Almelo: ‘Alleen zo krijgen we onderste steen boven over bezuinigin­gen’

  ALMELO - Arjan de Vries kon niet anders. Het Almelose PvdA-raadslid diende een Wob-verzoek in bij zijn eigen gemeente, om de onderbouwing voor de bezuinigingen op maatschappelijke organisaties te kunnen inzien. Een Wob-verzoek van een gemeenteraadslid komt niet vaak voor. „En of dit nu de beste weg is om te bewandelen…”, reageert burgemeester Arjen Gerritsen.
 2. Pandemie raakt starters hard: ‘Aan begin van lockdown had ik niet eens een bureau thuis’
  PREMIUM

  Pandemie raakt starters hard: ‘Aan begin van lockdown had ik niet eens een bureau thuis’

  Als starter sta je normaal al voor uitdagingen genoeg, maar zeker als je tijdens een pandemie voor het eerst aan de bak moet zien te komen. VCP Young Professionals, de jongerenorganisatie van vakbond VCP, vroeg onlangs aandacht voor deze groep werkenden, die tussen wal en schip dreigt te vallen. Drie starters op de arbeidsmarkt vertellen over hun ervaringen van het afgelopen jaar. ,,Uiteindelijk bracht ik zestien uur per dag in dezelfde ruimte door.’’

In samenwerking met indebuurt Almelo

 1. Bruin-witte puppy Skipper is geboren met zes pootjes
  Play

  Bruin-wit­te puppy Skipper is geboren met zes pootjes

 2. Heupairbag moet einde maken aan duizenden heupfracturen
  Play

  Heupairbag moet einde maken aan duizenden heupfractu­ren