Volledig scherm
Veel politie in de Rietstraat in Almelo © Jan-Willem Klein Horstman / News United

Arrestatie na schietincident in Almelo, geen gewonden

ALMELO - De politie heeft woensdagmiddag één persoon gearresteerd na een schietincident in de Rietstraat in Almelo. Niemand raakte gewond, de straat is als gevolg afgesloten geweest. Het politieonderzoek naar de toedracht is nog in volle gang.

Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd in de Rietstraat. De politie kreeg rond 14.00 uur een melding van een schietincident en ging meteen met veel personeel ter plaatse. Agenten in kogelwerende vesten en vijf politieauto's zijn aanwezig geweest in de straat. De Rietstraat is tijdelijk afgezet geweest met lint.

Geschoten of niet?

Even later werd bekend dat de politie één aanhouding heeft gedaan als gevolg van het incident. Het is nog onduidelijk of het gaat om een man of een vrouw.

Buurtbewoners vertellen dat er een man is aangehouden. „Ik kwam net aanrijden en het leek alsof er trammelant was tussen buren of mensen die bij elkaar in huis wonen”, zegt een buurvrouw. „Ik zag een man naar buiten komen en met iets zwaaien. Misschien dat het een pistool was, maar dat kon ik niet goed zien. Op dat moment werd er niet geschoten.”

Geen gewonden

Enkele andere bewoners uit de straat zeggen dat er wel is geschoten. Sommigen spreken van een alarmpistool. Er is niemand gewond geraakt. 

Getuigen worden opgeroepen zich te melden bij de Politie Almelo.

Volledig scherm
© Patrick Weegink / News United

In samenwerking met indebuurt Almelo