Volledig scherm
Hondje Desi maakt kennis met de onomheinde kade van de Waterboulevard in Almelo: de glijdt uit en valt in het water. © Hans Brok

Baasje en omstanders redden hondje Desi (14) na val in water Almelo

ALMELO - Ze bibbert een half uur later nog van de kou. Het 14-jarige hondje Desi glijdt donderdagmiddag uit langs de gloednieuwe waterboulevard in Almelo en plonst, doordat er geen afscheiding is langs de kade, in het water. Baasje Marc redt haar. Met behulp van omstanders. „Gelukkig blijkt ze te kunnen zwemmen.”

Even een rondje over de markt loopt voor Marc van Wietmarschen en zijn hondje Desi donderdag heel anders uit. Als het Malteser Leeuwtje besluit om achter een lantaarnpaal langs de nieuwe waterboulevard te lopen, gaat het mis. Ze glijdt uit en valt in het water.

Omstanders helpen

Marc bedenkt zich niet lang en springt haar achterna. Het hondje wordt razendsnel overgedragen aan mensen op de kade, vier volwassen mannen proberen Van Wietmarschen vervolgens uit het water te trekken. Tevergeefs. Hij moet uiteindelijk nog een paar meter zwemmen om via een trap op het droge te komen.

Halsband gleed ook af

Maar het deert hem niet veel. Desi maakt het goed. En dat is het belangrijkst voor Van Wietmarschen. „Ze wilde achter de lantaarnpaal langs en gleed toen uit met een poot. Ik heb haar nog omhoog proberen te trekken aan de halsband, maar ook die gleed af. Ik heb de halsband bewust niet zo strak zitten.”

‘Gelukkig’ blijkt ze te kunnen zwemmen

Van Wietmarschen nam Desi in huis toen ze een jaar of zeven jaar oud was. Het hondje kon destijds niet aarden met de andere viervoeters van haar vorige baasje. Ze moet nu een jaar of veertien zijn, schat Van Wietmarschen. Wat wel zeker is: Marc is stapelgek op haar. En ze blijkt te kunnen zwemmen, zo merkt het baasje nu. „Gelukkig wel.”

Droge handdoeken voor Desi

Terwijl Desi nog nabibbert van de kou en de spanning, en het zelfs even uitproest, knuffelt en kust Van Wietmarschen zijn trouwe viervoeter onophoudelijk. Om even te drogen en te bekomen van de schrik, worden baas en hond gastvrij opgevangen bij Lunchroom Feijn in de bibliotheek. Droge handdoeken voor Desi, een warme kop koffie voor Marc. 

Het aanbod om een droge koksbroek te lenen, slaat hij over. „Het valt me nog wel mee met de kou. En ik woon gelukkig dichtbij.” Een dierenarts hoeft er niet aan te pas te komen. „Thuis in de warmte komt het wel goed.”

Volledig scherm
Marc van Wietmarschen en hondje Desi halen een nat pak in Almelo. © Henk van Schuppen

In samenwerking met indebuurt Almelo