Aan de Schietspoel hebben meerdere mensen vandaag de vlag uitgehangen.
Volledig scherm
Aan de Schietspoel hebben meerdere mensen vandaag de vlag uitgehangen. © Henk Van Schuppen

Bevrijdingsdag Almelo: hier en daar de vertrouwde driekleur

ALMELO  - Het is vandaag bevrijdingsdag in Almelo. Maar het feest wordt door de beperkingen van de coronacrisis niet gevierd. Ook aan de oproep om massaal te gaan vlaggen wordt in geringe mate gehoor gegeven.

Hier en daar hangt de vlag uit. Maar de speciale Almelose bevrijdinsvlaggen, waarvan er enkele honderden in omloop zouden zijn, zijn nauwelijks te zien in het straatbeeld. Er wordt wel  op kleine schaal gevlagd maar daarvoor wordt  veelal de traditionele nationale rood-wit-blauwe driekleur gebruikt. 

Geen feest

Almelo werd vandaag 75 jaar geleden bevrijd van de Duitse bezetter. Het grote geplande feest in de stad werd al eerder afgelast. De bevrijdingsvlag van Almelo kan eventueel ook nog worden gebruikt tijdens de nationale dodenherdenking op 4 mei en de landelijke bevrijdingsdag op 5 mei.

Lentedag

Almelo gebruikt deze eerste fraaie lentedag vooral om buiten te zijn.  Op straat zijn veel fietsers, wandelaars en joggers te zien maar ogenschijnlijk houdt iedereen zich keurig aan de corono-instructies.  De meeste mensen lijken er, conform de oproep van premier Mark Rutte,  voor te kiezen om in de eigen tuin te genieten van het fraaie voorjaarsweer.

In samenwerking met indebuurt Almelo