Bibberen en beven in datacontainer in Almelo

ALMELO- Een kleine ruimte, waar belangstellenden zes minuten lang worden getest op heftige situaties. Pal voor het stadhuis van Almelo staat deze week een heuse datacontainer. Bert Hümmels, raadslid Leefbaar Almelo, is al naar binnen geweest en vond het een hele belevenis. „Het confronteert je wel met leuke dingetjes. Je angsten bijvoorbeeld.”

 1. Tafeltennis: Thijs Smit uit Enschede is na 10 jaar terug op het NK voor A-spelers: ‘hier mag ik heel trots op zijn’
  PREMIUM

  Tafelten­nis: Thijs Smit uit Enschede is na 10 jaar terug op het NK voor A-spe­lers: ‘hier mag ik heel trots op zijn’

  Het is een bewogen jaar voor Thijs Smit. De directeur van basisschool Liduina begon een tweede carrière met een eigen bedrijf in teambuilding en vitaliteit en op sportief gebied verruilde hij ‘zijn’ Entac voor Hercules in Terborg. Die veranderingen gaven hem zoveel energie en motivatie dat hij zich prompt plaatste voor het NK, komende zaterdag in Zwolle.
  Enschede
 2. Zorgen bij agrariërs over plan Nationaal Park Sallandse Heuvelrug: ‘Communicatie lijkt volledig mis te gaan’
  PREMIUM

  Zorgen bij agrariërs over plan Nationaal Park Sallandse Heuvelrug: ‘Communica­tie lijkt volledig mis te gaan’

  Het plan om van de Sallandse Heuvelrug en Twents Reggedal één groot nationaal park te maken wekt argwaan bij agrariërs. Nationaal Park Sallandse Heuvelrug moet groeien van 3500 naar 50.000 hectare, waardoor vooral de regionale economie een boost krijgt. Tegelijkertijd vrezen agrariërs dat ze in de toekomst worden belemmerd in hun bedrijfsvoering. ,,De trein dendert maar door, maar de wagon van de agrarische sector lijkt te zijn losgekoppeld.’’
  Wierden

In samenwerking met indebuurt Almelo