Volledig scherm
PREMIUM
De wijkverpleegkundigen Marlis Roelofs (l) en Marion Stam zijn klaar om te beginnen met het inloopspreekuur in de Hagedoorn in het Nieuwstraatkwartier. Woensdagmiddag is de aftrap. © Cees Elzenga/hetoog.nl

Buurtzorg Almelo Zuid biedt luisterend oor in Nieuwstraatkwartier

ALMELO - Buurtzorg Almelo Zuid begint woensdag met een maandelijkse inloopservice in De Hagedoorn in het Nieuwstraatkwartier. Mensen met vragen over gezondheid, zelfstandig wonen, sociale problemen of andere persoonlijke kwesties kunnen er terecht. 

Het gratis te bezoeken vragenuurtje is bedoeld voor bewoners van het Nieuwstraatkwartier, een volksbuurt met een hoge werkloosheid en veel maatschappelijke en sociale problemen. Bezoekers kunnen een gesprek krijgen met een wijkverpleegkundige, die voor deze gelegenheid ook als maatschappelijk werkster optreedt. Want tijdens het spreekuur mag en kan van alles aan de orde komen. Gelijktijdig zijn kleine medische handelingen zoals bloeddrukmeting, gewichtscontrole of een glucosemeting mogelijk. De inloop is laagdrempelig. De hoop is erop gericht dat wijkbewoners met hun verborgen problemen uit hun isolement komen en de weg naar De Hagedoorn weten te vinden.

  1. Tropisch Almelo: paraplu’s moeten palmen beschermen tegen regenwater
    PREMIUM
    ONS DNA

    Tropisch Almelo: paraplu’s moeten palmen beschermen tegen regenwater

    ALMELO - Aanloop hebben Bert en Wil Nakken altijd wel. Vooral in zonnige tijden, wanneer hun planten kleurrijk staan te schijnen en moeiteloos de hele wijk opvrolijken. Het is dan ook een voor deze contreien onalledaagse vegetatie die ze in hun tuin bijeen hebben gebracht. Bananenbomen, agaves, palmen – hoe lang is het nog maar geleden dat van deze planten werd gezegd dat ze zo hoog op de Almelose breedtegraad niet konden groeien?

In samenwerking met indebuurt Almelo