Hendrie ter Meer in één van de duivenhokken met een moederduif, een jong en twee eieren die nog uit moeten komen. De jongeren zijn ten dode opgeschreven, als hij de hokken moet afbreken, vreest hij.
Volledig scherm
PREMIUM
Hendrie ter Meer in één van de duivenhokken met een moederduif, een jong en twee eieren die nog uit moeten komen. De jongeren zijn ten dode opgeschreven, als hij de hokken moet afbreken, vreest hij. © Lenneke Lingmont

Conflict tussen duivenhouder Hendrie en Almelo loopt hoog op: ‘Zo vermoord je alle jonge vogels’

ALMELO - De duiven van Hendrie ter Meer (59) hebben nog niets in de gaten. Ze fladderen rond in hokken of zitten er op hun eieren. Maar voor hoe lang? Hendrie mag van de gemeente Almelo geen duiven houden boven zijn opslagruimte. Er hangt zelfs een dwangsom van duizenden euro’s boven zijn hoofd. „Moet ik die eieren wegsmijten en jonge duiven de nek omdraaien?”

  1. Een lesje muziek van pianist Johan uit Almelo: ‘Stoffig getoeter? Jazz is ultieme muzikale vrijheid’
    PREMIUM

    Een lesje muziek van pianist Johan uit Almelo: ‘Stoffig getoeter? Jazz is ultieme muzikale vrijheid’

    ALMELO - Hij ademt jazz, maakt jazz en als het kon, zou Johan Bijkerk (79) jazz eten. Zielsveel houdt de Almeloër van de muziek die je op de radio nauwelijks hoort. Toch gaat Johan door. Onverstoorbaar. Cd’s maken. Optreden. Zodat misschien ooit jazzgiganten als Duke Ellington of Louis Armstrong uit de bluetooth-boxjes schallen die tieners overal mee naartoe zeulen. IJdele hoop? Niet volgens Johan Bijkerk.

In samenwerking met indebuurt Almelo