Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie. © Alex Mulder

Daling bijstand stokt in Almelo, nog altijd ruim 2657 uitkeringen

ALMELO - Vorig jaar is het aantal bijstandsuitkeringen in Almelo met 150 teruggedrongen. Daarmee boekte de nieuwe coalitie een aardig succesje. Maar de afgelopen maanden stagneert de daling. Dat blijkt uit cijfers van de gemeente.

‘Almelo kent een hoge en hardnekkige werkloosheid, met relatief veel mensen in de bijstand’, schetst het college van burgemeester en wethouders in haar plannen. Begin dit jaar telde Almelo 2708 bijstandgerechtigden. Vorige maand stond de teller op 2657. In 2022 moet dat aantal gedaald zijn naar 2200, volgens de stevige ambitie van het college. ‘Meer Almeloërs aan het werk’, luidt het motto, van de huidige coalitie van CDA, VVD, LAS en ChristenUnie.

  1. Omvangrijke strafzaak tegen oplichter Henk B. gaat vandaag van start
    PREMIUM

    Omvangrij­ke strafzaak tegen oplichter Henk B. gaat vandaag van start

    ALMELO - De rechtbank Almelo heeft vier dagen uitgetrokken voor het proces tegen Henk B. (50), zijn vrouw Jolande te R. (51) en zijn schoonvader J. te R. (75). De Almeloërs worden ervan verdacht 43 mensen te hebben opgelicht voor enkele duizenden tot wel tienduizenden euro’s per persoon. Met vervalste papieren wekten ze de indruk te investeren in onroerend goed. Deze maandag begint in Almelo de omvangrijke strafzaak tegen oplichter B.