Gerard Pigge (l) ontvangt op de fundamenten van de molenschuur de symbolische cheque uit handen van Peter Pauelsen. Boven op de molen Michiel de Vries (l) en Bertus Tibben.
Volledig scherm
Gerard Pigge (l) ontvangt op de fundamenten van de molenschuur de symbolische cheque uit handen van Peter Pauelsen. Boven op de molen Michiel de Vries (l) en Bertus Tibben. © Lars Smook

Donatie geeft bouw Almelose molenschuur weer een zetje

ALMELO - Het wordt een langdurig bouwavontuur in veel fases. Einddoel: een nieuwe molenschuur naast Molen De Hoop. De klus vordert zeer gestaag. De voortgang is afhankelijk van nieuwe financiën, onderdelen, de inzet van vrijwilligers, donateurs en sponsors. Zoals ETC Nederland, dat woensdag een bedrag van 750 euro schonk ten behoeve van de  nieuwbouw aan de Nieuwstraat.

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.

In samenwerking met indebuurt Almelo

 1. Dr. Fauci voelt zich 'bevrijd' nu hij met president Biden werkt
  Play

  Dr. Fauci voelt zich 'bevrijd' nu hij met president Biden werkt

 2. Dit was Nederland vandaag: vrijdag 22 januari
  Play

  Dit was Nederland vandaag: vrijdag 22 januari