Het nieuwe kunstwerk in de hal van de rechtbank Overijssel, een werk van wijlen Pascale Ticheler uit Enschede.
Volledig scherm
Het nieuwe kunstwerk in de hal van de rechtbank Overijssel, een werk van wijlen Pascale Ticheler uit Enschede. © Lucien Baard

Donker doek vervangt veelbesproken blote borst-schilderij in Almelo

ALMELO - Een zwart, grijs olieverf schilderij van de in 2014 overleden kunstenaar Pascale Ticheler is in de hal van de rechtbank Overijssel de vervanger van het werk Regelrecht, dat vorige week verwijderd werd omdat er een blote vrouwenborst op te zien is. Bezoekers hadden over het ‘aanstootgevende’ kunstwerk geklaagd. 

  1. Stikstofcrisis of niet, Almelo werkt mee aan megastal met 16.000 varkens bij Aadorp (anders gaat het veel geld kosten)
    PREMIUM

    Stikstof­cri­sis of niet, Almelo werkt mee aan megastal met 16.000 varkens bij Aadorp (anders gaat het veel geld kosten)

    ALMELO - Ruim zestienduizend varkens en biggen. Dat behelst het nieuwe uitbreidingsplan van de maatschap Dekker aan de Schout Doddestraat, aan de noordkant van Almelo. Het gemeentebestuur wil eraan meewerken. Daarbij wordt aangevoerd dat uitstoot van stikstof binnen de perken zal blijven. Maar Almelo móet wel, in zekere zin. Het plan afkeuren zou de gemeente meer dan een miljoen euro kosten.

In samenwerking met indebuurt Almelo