Michael Reuvekamp serveert een ontbijtje bij zijn Duitse eethuis.
Volledig scherm
Michael Reuvekamp serveert een ontbijtje bij zijn Duitse eethuis. © Frans Nikkels

Duits eethuis kopen? Voor 27.500 euro heb je er één in Almelo

ALMELO - Het lukt maar niet om Eethuis Wilhelmus aan een goede partij te slijten. Reden voor uitbater Michael Reuvekamp om de prijs van de gehele inventaris te verlagen. Wel benadrukt hij nog een keer stug door te gaan met de Duitse eettent aan de Grotestraat. „Mijn opvolger kan zo doorgaan met wat we hier hebben opgebouwd.”

Rumoer op de achtergrond. Gekletter van bestek en borden. De zaak mag dan te koop staan, maar Reuvekamp en zijn kok hebben genoeg volk over de vloer. En anders zijn er wel de bedrijven die eten bij Wilhelmus bestellen. „We mogen niet klagen. Het werk gaat gewoon door. De mensen komen wel.”

Schnitzels

Dat het Duitse specialiteitenrestaurant te koop staat, heeft toch vooral praktische en financiële redenen. De ondernemer steekt er zo’n beetje al zijn tijd in. Zeven dagen in de week is hij met curryworsten en schnitzels in de weer. „Op een gegeven moment breekt je dat een keer op. Ook als het niet altijd oplevert waar je op hoopt. Vorig jaar zou ik al elders aan het werk gaan, maar dat ging toen niet door. Nu heb ik opnieuw kans op een andere baan. Maar voor die tijd hoop ik dit afgehandeld te hebben.”

Alles nieuw

De prijs voor de inventaris en het interieur is nu gezakt naar 27.500 euro. Reuvekamp wil er na twee jaar nu echt een punt achter kunnen zetten. „We hebben kort geleden nog geïnteresseerden gehad, maar dat liep toch weer spaak.” 

In de prijs is de opslagruimte in het naastgelegen pand in meegenomen. Daar komen uiteraard de huur van de ruimtes nog bij. „Een opvolger kan er zo mee verder. Ik heb de afgelopen tijd het plafond vervangen. De keuken is nog grotendeels nieuw. Met een paar kleine ingrepen kan een nieuwe uitbater en zo iets eigens van maken.” 

In samenwerking met indebuurt Almelo