Volledig scherm
Schoonhost Floris van der Wolf gaat de straat in © Lieuwe Wiegersma

Een herbruikbaar zakje voor groente en fruit

Almelo- De gemeente ziet graag dat de stad Almelo groener en waterrijk wordt. Om stappen in de goede richting te zetten, staat vandaag (donderdag) in het centrum een tent opgesteld, waar informatie te verkrijgen is over hoe je zelf je steentje kan bijdragen. 

Karin Fakkert, beleidsmedewerker afval van de Gemeente Almelo, weet dat het begrip ‘duurzaamheid’ vaak voorkomt tegenwoordig. „Mensen worden er zowaar mee dood gegooid, maar toch staan wij hier om heel praktisch informatie te geven over duurzaamheid. Ik hoor vaak mensen zeggen: ‘ja, ik weet het nou wel, maar wat kan ik zelf doen?’ Voor die mensen staan wij hier.”

Aanvulling

Supporter Van Schoon gaat als aanvulling acteren op het event van de gemeente: „Wij ‘schoonhosts’ zijn alleen maar ondersteunend op dit evenement van de gemeente. Wij gaan de straat op om mensen bewust te maken van het feit dat duurzaamheid echt belangrijk is. Mensen die het goed doen, moeten beloond worden. 

Zakjes

Wethouder Eugène van Mierlo, die zich bezighoudt met milieu en duurzaamheid,  ziet dat Almelo stappen maakt, maar vindt dat er ook nog een aantal meters te maken zijn: „ Zwerfafval is echt een doorn in het oog. Met een klein gemak, gooi je dat in de prullenbak.” van Mierlo vervolgt: „Bij de tent zijn er bijvoorbeeld zakjes te krijgen die je na het boodschappen doen kan afspoelen en kan hergebruiken, ideaal.”

Volledig scherm
Een herbruikbaar zakje voor de boodschappen. © Lieuwe Wiegersma