Volledig scherm
Archieffoto Kolthofsingel © Rikkert Harink

Ernstig zedendelict in Almelo: vrouw onzedelijk betast door twee jongens

ALMELO - Een 48-jarige vrouw is in de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks 02.00 uur onzedelijk betast door twee jongens. Dit gebeurde in de omgeving van de Kolthofsingel in Almelo. De politie spreekt van een ernstig zedendelict. 

De vrouw werd in eerste instantie aangesproken door twee jongens op hun fiets. Eén van de jongens begon onzedelijke handelingen bij haar te verrichten terwijl ze op een bankje zat bij de Kolthofsingel. Aan de overzijde van de weg langs de Laan van Indië, werd de vrouw slachtoffer van een ernstig zedendelict. Terwijl ze om hulp schreeuwde heeft een belager haar de mond gesnoerd. De andere man fietste in de tussentijd weg en kwam niet veel later weer terug.

Zedenhond

De politie zette na het incident direct een zedenhond in, maar dit leverde geen resultaat op. Diverse bedrijven in de omgeving zijn benaderd om afstand te doen van camerabeelden van de beveiligingscamera’s. De politie zoekt nog naar getuigen. 

Signalement mannen:

Volgens de vrouw was de man die haar betaste ongeveer 24 jaar oud, had een licht getinte huidskleur en droeg een rugzak op zijn rug. De andere man was jonger, mogelijk rond de 18 jaar en had een lichtere huidskleur. Onderling spraken de mannen een taal die de vrouw niet herkende.