Eser en Sharon Güzel.
Volledig scherm
Eser en Sharon Güzel. © Eser

Eser en Sharon Güzel uit Almelo stappen opnieuw in The Oriënt Express

ALMELO - Met hoge verwachtingen namen Eser en Sharon Güzel begin maart restaurant The Oriënt Express over. De zaak op de Woonboulevard die ze ooit samen begonnen. Toen gooide de coronacrisis roet in het eten.

Zoals alle restaurants zit ook The Oriënt Express inmiddels ruim twee weken dicht. Het leeuwendeel van de 25 personeelsleden zit noodgedwongen thuis. "Het zijn zware tijden, maar het bezorgen van bestellingen is gelukkig wel toegestaan door de overheid. Dat doen we nu met volle overgave. We zullen blijven knokken om hier samen doorheen te komen en hopen iedereen in goede gezondheid te zien, als we straks de deuren echt open mogen doen" zegt Güzel.

‘Ons kindje’

De 38-jarige Almelose ondernemer opende tien jaar geleden restaurant The Oriënt Express op de Woonboulevard, gespecialiseerd in Zuid-Europese en Turkse gerechten. Güzel deed de zaak ruim drie jaar geleden van de hand. In februari hebben ze het restaurant teruggekocht. "Het blijft ons kindje en we hebben het gemist", lacht Güzel. "We hadden de stap niet gezet, als er geen mogelijkheden waren voor uitbreiding. De meeste mensen van het vroegere team zijn er nog. Dat speelt ook mee voor ons." 

Roer omgooien

Güzel, tevens eigenaar van een entertainmentbedrijf en een firma in haarprodukten, gaat het roer omgooien met het restaurant. "We werken aan een nieuw concept, waarbij we The Oriënt Express naar een hoger niveau te tillen. Ook gaan we zaak groter maken en de inrichting vernieuwen." De Woonboulevard krijgt in de nabije toekomst een facelift, waarbij de naam wordt veranderd in Lifestyle Boulevard.

In samenwerking met indebuurt Almelo