Even geen school, maar een kluis kraken tijdens hightechweek in Almelo

VIDEOALMELO - Het is hightechweek. Dus even geen Nederlands, aardrijkskunde of economie voor leerlingen van de middelbare school Canisius in Almelo en Tubbergen. De derdeklassers van het vwo kraken een kluis in het theater van Het Erasmus in Almelo. Eentje met liefst twaalf sloten.

 1. ‘Mijn leven heeft geen betekenis meer’: de ellende van kanaalbewoners versus de juridische houding van de provincie Overijssel
  PREMIUM

  ‘Mijn leven heeft geen betekenis meer’: de ellende van kanaalbewo­ners versus de juridische houding van de provincie Overijssel

  Huilende mensen, voor wie het leven na het pensioen geen betekenis meer heeft. Een vrouw die gebroken is na vijf jaar stress en slapeloze nachten. En het stel dat geen pleegkinderen meer opvangt omdat hun huis onveilig voelt. De ellende van aanwonenden van het Kanaal Almelo-De Haandrik is enorm. En daar tegenover staat een provincie Overijssel die de zaak vooral juridisch bekijkt.
  Vroomshoop, Vriezenveen
 2. Het afscheid dat Anne nooit had willen nemen van haar tweelingzus: ‘Tess wilde niet verder leven als kasplantje’
  PREMIUM
  IN HERINNERING 10 JAAR

  Het afscheid dat Anne nooit had willen nemen van haar tweeling­zus: ‘Tess wilde niet verder leven als kasplantje’

  Tess is de eerste, na tien minuten volgt Anne. „We hadden een bijzondere band, ze was mijn beste vriendin”, verklaart de jongste hun tweelingzustergevoel. Als schooljuf Tess na een eenzijdig ongeluk overlijdt, blijft Anne Koster achter. Met haar ouders, haar vriend, vriendinnen én een tattoo. „Ik denk elke dag aan Tess. Niet aan het ongeluk, aan háár.”
  Almelo

In samenwerking met indebuurt Almelo