Afdelingshoofd Arjan Bos van Urenco (Stabel Isotopes). Urenco voert productie medische isotopen op voor kankerbehandelingen in de hele wereld.
Volledig scherm
PREMIUM
Afdelingshoofd Arjan Bos van Urenco (Stabel Isotopes). Urenco voert productie medische isotopen op voor kankerbehandelingen in de hele wereld. © Frans Nikkels Fotografie

Geheime centrifuges van Urenco uit Almelo zorgen voor bestraling miljoenen kankerpatiënten in hele wereld

Urenco Almelo is al een leven lang mikpunt van protest, omdat critici menen dat het bedrijf de volksgezondheid bedreigt. Tegenwoordig is het onmisbaar voor onderzoek en behandeling wereldwijd van miljoenen kankerpatiënten. Er is net 10 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuwe installatie voor deze radioactieve deeltjes. ,,We zijn belangrijk voor de gezondheidszorg.”

 1. Twentse corporatieman ziet verkoop van huurwoningen niet zitten: ‘Politiek houdt mensen lekkere worst voor’
  PREMIUM

  Twentse corporatie­man ziet verkoop van huurwonin­gen niet zitten: ‘Politiek houdt mensen lekkere worst voor’

  HELLENDOORN - Huurders van een grondgebonden sociale huurwoning moeten de kans krijgen om hun woning te kopen, zodat ze makkelijker de koopmarkt kunnen betreden. Dat staat in het nieuwe regeerakkoord. Klinkt mooi, maar John Olde Olthof, het Twentse bestuurslid van Aedes, de branchevereniging van corporaties, is minder enthousiast. „Dit is vooral een politiek dingetje.”
 2. Jongste broer (16) zegt dat hij niets deed in moordzaak Lotte uit Almelo en gaat in hoger beroep
  PREMIUM

  Jongste broer (16) zegt dat hij niets deed in moordzaak Lotte uit Almelo en gaat in hoger beroep

  ENSCHEDE/ALMELO - Hij was erbij toen zijn broer Lotte sloeg en wurgde en dood achterliet in het water bij Het Wendelgoor in Almelo. Maar de jongste van de twee Almeloërs die door de jeugdrechter zijn veroordeeld voor betrokkenheid bij de dood van het 14-jarige meisje deed niets, zegt hij nu. Daarom gaat de nu 16-jarige tegen zijn straf in beroep. Zijn advocaat: „Je doodt niet iemand door enkel niet in te grijpen.”

In samenwerking met indebuurt Almelo