Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder van financiën Alex Langius erkent dat de gemeente het miljoenentekort niet heeft zien aankomen. © Rikkert Harink

Gemeente Almelo heeft megatekort van 7,3 miljoen op jeugdhulp

ALMELO - Een onverwacht tekort van 7,3 miljoen op de jeugdzorg duwt de gemeente Almelo opnieuw in de rode cijfers. Het wegwerken van een lange wachtlijst en meer hulpvragen zijn de oorzaken van de exorbitante kostenstijging.

Voor 2018 had de gemeente Almelo 21 miljoen uitgetrokken voor jeugdzorg. Aan het einde van het jaar bleek de rekening 7,3 miljoen hoger te liggen. Voor Almelo, dat onder verscherpt toezicht van de provincie staat, is dat een enorm probleem. De grote financiële tegenvaller kwam als een donderslag bij heldere hemel. De gemeente heeft het miljoenentekort niet zien aankomen, erkende wethouder financiën Alex Langius (ChristenUnie), tijdens het politiek beraad over zorgkosten. "Tot schade en schande zijn cijfers niet opgenomen in de bestuursrapportage." De financiële administratie van de gemeente gaf de sterk oplopende kosten ook ten tijde van de begrotingsvergadering in november nog niet aan. "We hadden hadden breder moeten kijken" , aldus Langius.

In samenwerking met indebuurt Almelo