De intocht van Sinterklaas per boot in de Almelose stadshaven met veel publiek op de kades, zoals twee jaar geleden, kan niet volgens de regels.
Volledig scherm
De intocht van Sinterklaas per boot in de Almelose stadshaven met veel publiek op de kades, zoals twee jaar geleden, kan niet volgens de regels. © Reinier van Willigen

Gemeente Almelo: ‘Intocht Sint volgens coronaregels is duivels dilemma’

ALMELO - De gemeente Almelo zit enorm in de maag met de coronaregelgeving die de traditionele intocht van Sinterklaas per boot in de stadshaven onmogelijk maakt. Er wordt geen vergunning afgegeven om publiek ongedwongen op de kades toe te laten. 

 1. Jørgen en Liesbeth vreesden dat hun levenswerk in hartje Almelo zou afbranden: ‘Veel schade, maar gelukkig geen slachtoffers’
  PREMIUM

  Jørgen en Liesbeth vreesden dat hun levenswerk in hartje Almelo zou afbranden: ‘Veel schade, maar gelukkig geen slachtof­fers’

  ALMELO - Jørgen en Liesbeth van der Pot vreesden even dat hun levenswerk in rook zou opgaan. Nu zijn ze opgelucht dat hun hotel - Huis van Bewaring, in hartje Almelo - er nog staat. Maar de schade is groot, na de brand dinsdagavond. Bovendien is onbekend wanneer het hotel weer open kan. ‘Gelukkig zijn er geen slachtoffers gevallen, dat is het allerbelangrijkste’.
 2. Uitsluiten van bevolkingsgroepen onrechtvaardig? Wie dat roept heeft boter op zijn hoofd
  PREMIUM
  column

  Uitsluiten van bevolkings­groe­pen onrecht­vaar­dig? Wie dat roept heeft boter op zijn hoofd

  ALMELO - Het is een droevige constatering, maar ‘uitsluiten’ was hét woord van de afgelopen week. Want het al dan niet uitsluiten van ongevaccineerden in bepaalde sectoren van de maatschappij was met afstand het meest besproken onderwerp. Maar wie zegt uitsluiting van bevolkingsgroepen onacceptabel te vinden, heeft boter op zijn hoofd. Het is namelijk verbazingwekkend hoe goed we er al jaren tegen kunnen.
 3. Schilderen als familiekwaal: boek en expositie over de Haanstra’s, pioniers van de moderne kunst in Twente
  PREMIUM

  Schilderen als familie­kwaal: boek en expositie over de Haanstra’s, pioniers van de moderne kunst in Twente

  ALMELO - Vier kunstenaars bracht de familie Haanstra voort. Bert, de cineast en filmregisseur, was de bekendste, maar ook zijn vader en twee broers leden aan wat ‘de familiekwaal’ werd genoemd. Nu, na twee jaar voorbereiding, hangen de schilderijen van de vier Haanstra’s bij elkaar in Almelo en verschijnt er een boek over hun werk. Familiegeschiedenis in verf.

In samenwerking met indebuurt Almelo