In Hardenberg is al enkele jaren een calisthenics-park, waar zowel de echte fitness-adepten als beginnende sporters terechtkunnen.
Volledig scherm
PREMIUM
In Hardenberg is al enkele jaren een calisthenics-park, waar zowel de echte fitness-adepten als beginnende sporters terechtkunnen. © FFU Press Agency

Heel Almelo moet in het zweet, bijvoorbeeld op deze manier

ALMELO - Toch maar een extra knoopje los. Een bierbuikje. Tranen op de weegschaal. Veel Almeloërs bewegen te weinig. Kinderen en volwassenen liggen liever met hun smartphone op de bank of bingewatchen hun favoriete series op Netflix. Hoog tijd om in de benen te komen en de strijd aan te gaan met de overtollige kilo’s. In een outdoor fitnesspark bijvoorbeeld. 

Heerlijk sporten in de buitenlucht. Het zweet blank op de kop. Tijdens een blokje om ook nog even snel een paar oefeningen doen. Alfer Ekizkuyu ziet dat wel voor zich. Sport moet in Almelo veel meer voor het grijpen liggen, meent het raadslid van GroenLinks Almelo. „De cijfers liggen er. Veel inwoners zijn te dik. Basisschoolkinderen doen steeds minder serieus aan beweging. Daar moeten we toch veel meer aan kunnen doen”, zegt hij.

In samenwerking met indebuurt Almelo