Heracles Almelo en ziekenhuis ZGT doen dringend beroep op volgers

VideoALMELO - In een gezamenlijke videoboodschap doen ziekenhuis ZGT, Ambulance Oost en voetbalclub Heracles een beroep op inwoners van Almelo en omgeving. Het ziekenhuis ziet dagelijks een toename van het aantal coronapatiënten en roept de hulp in van de bevolking om die trend te stoppen. 

„Het virus verspreidt zich en dat moeten we voorkomen”, zegt een ambulancebroeder. „En daar hebben wij jouw hulp bij nodig”, haakt de Duitse Heracles-trainer Frank Wormuth daar in vloeiend Nederlands op in. 

Diverse prominenten van de voetbalclub zoals trainer Wormuth, eredivisietopscorer Cyriel Dessers, verdediger Tim Breukers en assistent-trainer René Kolmschot, als ook ziekenhuispersoneel en ambulancemedewerkers, benadrukken vervolgens dat het ziekenhuis ‘zorgt voor jou en je familie of vrienden’. En vragen: ‘Zorg jij ervoor dat dat niet nodig is?’. 

Ze herinneren mensen aan de landelijke maatregelen om zoveel mogelijk thuis te blijven, minimaal anderhalve meter afstand tot anderen te houden en sociale activiteiten te mijden. ‘Zorg voor elkaar. Allen samen kunnen wij dit doen.’

Tips

Dessers en Breukers hebben nog wel wat tips om de tijd te doden. „Met je vrienden voetballen gaat natuurlijk niet op dit moment. Maar je kunt wel met je maten online FIFA spelen. Of een carrière beginnen met Heracles. Dat is ook geen slecht idee”, aldus Dessers. „Of ouderwets een balletje hooghouden in de tuin”, zegt Breukers.

Want thuis of dichtbij huis blijven, dat is momenteel toch het beste. Breukers: „Je bent namelijk niet alleen verantwoordelijk voor jezelf, maar ook voor anderen die je kunt besmetten.”

Een 'still' uit de video van Heracles Almelo, ZGT en Ambulance Oost.
Volledig scherm
Een 'still' uit de video van Heracles Almelo, ZGT en Ambulance Oost. © Facebook/ZGT

In samenwerking met indebuurt Almelo