Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Huisbezoek politie loopt uit de hand in Almelo: twee arrestaties en gebruik pepperspray

ALMELO - Twee mannen van 32 en 24 jaar zijn woensdag gearresteerd na een tumultueus huisbezoek van de politie aan een woning in de wijk Ossenkoppelerhoek in Almelo. Agenten kwamen af op een melding van huiselijk geweld, maar de situatie escaleerde dusdanig dat de twee Almeloërs in de boeien zijn geslagen en meegenomen. 

De politie besloot naar de woning te gaan na een melding over mogelijke huiselijk geweld. Eenmaal ter plaatse bleek daar inderdaad sprake van, waarop werd besloten een 32-jarige man aan te houden. De Almeloër dacht daar heel anders over en weigerde mee te werken aan zijn arrestatie. De man verzette zich, waarna er een worsteling ontstond tussen de agent en de verdachte.

 Plots werd één van de betrokken agenten van achteren in zijn nekvel gegrepen door een 24-jarige man die ook aanwezig was in de woning. Daardoor werden de agenten gedwongen de 32-jarige Almeloër los te laten. Die wist - met één hand al in de boeien - de woning uit te vluchten. 

Pepperspray

De 24-jarige man die zich bemoeide met de aanhouding is ter plekke gearresteerd. De gevluchte 32-jarige kon in de omgeving worden gevonden door de agenten en alsnog worden aangehouden. Ook daar verzette de man zich dusdanig, dat de politie pepperspray heeft moeten gebruiken.

Beide mannen zijn overgebracht naar het arrestantencomplex in Borne. 

  1. Tropisch Almelo: paraplu’s moeten palmen beschermen tegen regenwater
    PREMIUM
    ONS DNA

    Tropisch Almelo: paraplu’s moeten palmen beschermen tegen regenwater

    ALMELO - Aanloop hebben Bert en Wil Nakken altijd wel. Vooral in zonnige tijden, wanneer hun planten kleurrijk staan te schijnen en moeiteloos de hele wijk opvrolijken. Het is dan ook een voor deze contreien onalledaagse vegetatie die ze in hun tuin bijeen hebben gebracht. Bananenbomen, agaves, palmen – hoe lang is het nog maar geleden dat van deze planten werd gezegd dat ze zo hoog op de Almelose breedtegraad niet konden groeien?

In samenwerking met indebuurt Almelo