Coen ten Heggeler op zijn Chinese sampan. De motor wordt vervangen door roeispanen om geruisloos door de leefgebieden van de ijsvogel te kunnen varen.
Volledig scherm
Coen ten Heggeler op zijn Chinese sampan. De motor wordt vervangen door roeispanen om geruisloos door de leefgebieden van de ijsvogel te kunnen varen. © hetoog.nl/Cees Elzenga

In Almelo kun je binnenkort op ijsvogelsafari (in een bijzondere Chinese boot)

ALMELO - Het vaarseizoen is vrijdag ten einde. Dat betekent tot 1 april geen brugbediening meer. Maar Coen ten Heggeler vaart gewoon door met zijn lage Chinese sampan.  Zijn nieuwste arrangement: de IJsvogel Safari. Geen kort rondje langs de bronzen beelden in de havenkom. Maar een heuse, geruisloze expeditie door het territorium van deze kleurrijke vogeltjes. 

  1. Intocht Sinterklaas een ‘duivels dilemma’ door corona? De risico’s zijn toch duidelijk
    PREMIUM
    column

    Intocht Sinter­klaas een ‘duivels dilemma’ door corona? De risico’s zijn toch duidelijk

    ALMELO - Het was me het weekje wel. Zelden zorgde een nieuwsverhaal dit jaar voor zoveel woedende reacties als de mededeling dat de sinterklaasintocht binnenkort gebonden is aan coronamaatregelen. ‘Blijf van een kinderfeest af’, was de gemeenschappelijke boodschap. Helaas – maar inmiddels niet meer verrassend - gelardeerd met vreselijke verwensingen en andere scheldpartijen.

In samenwerking met indebuurt Almelo