Volledig scherm
Optreden van de band Amyra tijdens de Grote Prijs van Twente in Almelo. © Bert Kamp

Inschrijving Grote Prijs geopend, springplank in Almelo voor talentvolle bands

ALMELO - Talentvolle bands en muzikanten kunnen zich vanaf heden inschrijven voor de komende Grote Prijs van Twente in café De Stam aan de Grotestraat in Almelo. Wie wordt straks de opvolger van Selkies, dat vorig jaar jury en publiek overtuigde met een opwindende live show. Alleen bands waarvan tenminste de helft van de muzikanten uit Twente komt, kunnen zich overigens inschrijven. 

De voorronden zijn elke donderdagavond in februari, terwijl de finale met in totaal vijf deelnemers wordt gehouden op zondag 1 maart. Een jury kiest de winnaars van elke voorronde. Daarnaast is er een wildcard, waarbij ook de stemmen vanuit het publiek een rol spelen. 

Inschrijven

De winnaar weet zich verzekerd van een plek op het HobNob festival in Almelo. Andere prijzen zijn onder meer studiotijd bij JB Studio en een voorprogramma in De Metropool in Hengelo. Bands kunnen zich tot 18 januari 2020 inschrijven. Stuur een email met jullie bio en demo, of een YouTube-link naar info@cafedestam.nl

Doorbraak

De Grote Prijs van Twente wordt sinds jaar en dag gehouden in Almelo. Diverse bands zijn via het winnen van of deelnemen aan de Grote Prijs doorgebroken naar een groter publiek, zoals The Grand East (destijds onder de naam Texas Radio) en bluerockband RUV. Ook professionele muzikanten onder wie de bassist en de drummer van VandenBerg's Moonkings hebben meegedaan aan de Grote Prijs van Twente.  

Volledig scherm
Zanger van Rogue tijdens voorronde van Grote Prijs van Almelo in 2019. © Lars Smook