Gulay Albayrak (rechts) en haar chowchow Chow (op de buis) behoren tot de vaste groep bezoekers van de hondenspeelplaats aan de Grotestraat-Zuid.
Volledig scherm
PREMIUM
Gulay Albayrak (rechts) en haar chowchow Chow (op de buis) behoren tot de vaste groep bezoekers van de hondenspeelplaats aan de Grotestraat-Zuid. © Frans Nikkels Fotografie

‘Je hond zal maar in glasresten trappen’: hondenspeeltuin in Almelo is pas open, maar nu al vaak een rommeltje

ALMELO - Wat waren hondenbezitters in de buurt trots toen zij in augustus dit jaar een hondenspeelplaats kregen aan de Grotestraat-Zuid. De feestvreugde is nu getemperd door rommel, kuilen en schade. Sommigen zijn er zelfs van overtuigd dat de speelplek moedwillig wordt vernield.

  1. Honderden Polen bij elkaar op een industrieterrein: een goed idee, maar nog niet zo simpel
    PREMIUM
    column

    Honderden Polen bij elkaar op een industrie­ter­rein: een goed idee, maar nog niet zo simpel

    Als je het voor het eerst hoort, dan voel je je onderbuik bijna letterlijk protesteren. Honderden arbeidsmigranten die verplicht bij elkaar moeten wonen op een industrieterrein, omdat we ze niet in onze eigen wijken willen hebben. Segregatie anno 2022. Maar hoe langer je erover nadenkt, hoe beter het plan om honderden arbeidsmigranten bij elkaar te laten wonen eigenlijk is. Mits het netjes gebeurt natuurlijk. En laat dat het plan nou moeilijk uitvoerbaar maken.

In samenwerking met indebuurt Almelo