Volledig scherm
De eerste graffitikunst op de Cityflat © Henk Bouwhuis

Jongeren verfraaien Almelose Cityflat met graffitikunst

ALMELO - Woningstichting Sint Joseph heeft graffiti laten aanbrengen op de gevel van het Cityflat aan het Stadhuisplein. Het zijn heuse kunstwerken, die de gevel verfraaien. Ze zijn gemaakt door jongeren in samenwerking met kunstenaars. 

De twee kleurrijke tableaus's zijn aangebracht onder de noemer  van ‘Trots op Almelo’.  Dat is een maatschappelijk kunstproject van Stichting Kleurrijk Twente. Jongeren tussen de 9 en 16 jaar maken muurschilderingen en kunstwerken onder begeleiding van graffiti-artiesten en jongerenwerkers. De coördinatie van het project is in handen van de Praktijk voor Coaching en Creativiteit (PvCC).

De corporatie heeft een financiële ondersteuning toegezegd voor drie jaar. De kunstwerken aan de Cityflat is het eerste project. „Sint Joseph is van mening dat de kunstwerken niet alleen de gevel maar ook de aanblik van de omgeving verfraaien”, laat woordvoerder Ellen Maaswinkel weten. De corporatie bekijkt nog op welke andere plekken in haar werkgebied ze graffitikunst laat aanbrengen. Inbreng van huurders en deelname van jongeren is daarbij zeker welkom. Jongeren die interesse hebben kunnen zich melden bij PvCC, via wendy@pvcc.nl