Volledig scherm
Kampioenenparade in de rust van Heracles-Willem II Alle jonge sportkampioenen uit Almelo © Orange Pictures\Marcel ter Bals

Kampioenenparade maakt Heracles-feest compleet

ALMELO - Ruim 450 jeugdige Almelose sportkampioenen liepen zondagmiddag in de rust van de wedstrijd Heracles-Willem II een ereronde in het Almelose stadion. De huldiging maakte het voetbalfeest op Erve Asito compleet. Want Heracles won ook nog eens afgetekend met 4-1.

Gratis kaartjes

Het eerbetoon aan de jonge Almelose kampioenen is een traditie geworden in Almelo en een resultaat van samenwerking tussen Heracles en het sportbedrijf. Het feest begon om een uur in de naastgelegen IISPA sporthal waar alle 39 teams een medaille kregen omgehangen en mochten poseren voor de fotografen. Na de ceremonie wandelde het imposante en opgewonden gezelschap naar het stadion waar iedereen zijn gratis kaartje mocht verzilveren.

Prima stemming

In de rust was het hoogtepunt met de zegetocht langs de volgepakte tribunes. Op dat moment was de stemming in het stadion al opperbest omdat Heracles kort voor rust op een 2-1 voorsprong was gekomen. Cyrill Dessers maakte beide goals. Na rust genoten de jonge kampioenen op de tribune van de fraaie 4-1 zege. Want ook Silvester van der Water en Mauro Junior scoorden nog.