Volledig scherm
PREMIUM
Buurtbewoner Maik Nieuwenhuis uit Almelo Noordoost is blij dat zijn weidse uitzicht straks niet volgebouwd wordt. © Annina Romita

Kavels in Almelose nieuwbouwwijk ‘Noordoost’ worden toch niet kleiner

ALMELO - De eigenaren van de grootste kavels in de nieuwbouwwijk Almelo NoordOost kunnen opgelucht ademhalen. De gemeente zet een streep door de herverkavelingsplannen voor het ‘rijkere’ deel van de wijk ten noorden van de Ootmarsumsestraat. 

Het plan om de bouwpercelen van 1.200 vierkante meter en groter in stukken te hakken, om meer kavels te kunnen verkopen, stuitte eerder dit jaar op grote weerstand bij de huidige bewoners. De woningeigenaren voelden zich naar eigen zeggen in de steek gelaten door de gemeente. „Jarenlang is ons voorgehouden dat dit deel van Almelo NoordOost de weidse, groene uitstraling zou behouden. Die visie wilde de gemeente Almelo koste wat het kost vasthouden. Dat is ons altijd beloofd, maar nu stappen ze er toch vanaf”, zei buurtbewoonster Ineke Slee in juni van dit jaar. Zij en andere bewoners zetten in die periode een actie op touw tegen de kavelverkleining. 

In samenwerking met indebuurt Almelo