Volledig scherm
Een dienst van Jong en Vrij in Almelo, enkele jaren geleden. © Lenneke Lingmont

Kerk Jong en Vrij Almelo gaat verder als Redemption Church

ALMELO - De evangelische gemeenten van Jong en Vrij gaan sinds kort door het leven als de Redemption Church. Deze geloofsgemeenschap heeft een Almelose afdeling. 

De kerk houdt regelmatig diensten in het schoolgebouw van Het Noordik. De Redemption Church is een Zuid-Afrikaanse verlossingskerk met een thuishonk in Johannesburg. Daar is de geloofsgemeenschap in zeven jaar uitgegroeid tot één van de grootste kerken ter wereld, waarvan de diensten af en toe op tv zijn. 

Jong en Vrij stond al sinds vorig jaar onder leiding van het echtpaar Joshua en Tara McCauley, dat ook de Redemption Church leidt. 

  1. Almelose seksdate liep uit de hand, verdachte moet voor straf werken

    Almelose seksdate liep uit de hand, verdachte moet voor straf werken

    ALMELO - Mishandelde Patrick G. (36) uit Almelo in juni 2018 een uit Zutphen afkomstige vrouw en hield hij haar tegen haar zin vast in zijn woning? Of was er sprake van een heftige seksdate waarbij de nodige drugs gebruikt werd? Voor officier van justitie Eddie Leunk is het duidelijk, wat hem betreft liep een geplande seksdate uit de hand en eindigde in geweld en vrijheidsberoving. Leunk eiste een werkstraf van 160 uur en 114 dagen voorwaardelijke celstraf tegen G.

In samenwerking met indebuurt Almelo