Volledig scherm
Leden van de Kiwanis Club brachten zaterdag tijdens de jaarlijkse actie kerstbomen bij Almeloërs thuis. © Reinier van Willigen

Kerstbomen Kiwanis leveren ruim 10.000 euro op voor kinderprojecten Almelo en omstreken

ALMELO - De jaarlijkse kerstbomenactie van de Kiwanis Club Almelo die zaterdag werd gehouden, heeft een recordbedrag opgeleverd van 10.045 euro voor het kinderfonds van de serviceclub.

Volgens Jos Bloemendal van de Kiwanis Club Almelo zit er een stijgende lijn is het succes van de jaarlijkse kerstbomenactie. „We hebben 433 bomen verkocht voor 35 euro per stuk. Versgezaagde Nordmann kerstbomen uit het Duitse Itterbeck, net over de grens. Vorig jaar hebben we rond de 8.000 euro ingezameld en nu dus een recordbedrag van meer dan 10.000 euro. Ik merk dat onze actie steeds meer bekendheid krijgt en mensen zijn er heel enthousiast over. We krijgen vaak extra donaties. Dan mogen we bijvoorbeeld het wisselgeld houden. Het is een enorm succes.”

Weekend Toppers

De opbrengst gaat naar projecten voor kinderen uit minder kansrijke milieus. Dat zijn dit keer de Stichting Ezra Foundation die vooral kledinguitgifte verzorgt voor volwassenen, en kinderen uit eenoudergezinnen, die in de knel zijn geraakt of dreigen te raken. Het tweede project van de serviceclub is de Stichting Weekendschool Toppers op Zondag. „Kinderen die opgroeien op bijstandsniveau en op het niveau zitten van havo of vwo krijgen een speciaal programma aangeboden. Ze maken bijvoorbeeld kennis met beroepen waar ze niet mee in aanraking komen. Zo spelen ze een rechtbankzitting na of ze gaan op bezoek bij een specialist van onze club in het ziekenhuis. Op die manier gaan ze anders denken over de mogelijkheden die ze hebben.”

Bijna alle veertig leden van de Kiwanis kwamen zaterdag in actie om de kerstbomen te bezorgen bij particulieren, kantoren en bedrijven. Ze reden met aanhangers vol bomen van de opslag bij Rensink Transport heel Almelo door. Bij ‘een groot garagebedrijf’ in Almelo werden tientallen Nordmannen bezorgd. „Prachtig toch.”  

Volledig scherm
De bomen worden in de aanhangers geladen. © Reinier van Willigen
  1. Tropisch Almelo: paraplu’s moeten palmen beschermen tegen regenwater
    PREMIUM
    ONS DNA

    Tropisch Almelo: paraplu’s moeten palmen beschermen tegen regenwater

    ALMELO - Aanloop hebben Bert en Wil Nakken altijd wel. Vooral in zonnige tijden, wanneer hun planten kleurrijk staan te schijnen en moeiteloos de hele wijk opvrolijken. Het is dan ook een voor deze contreien onalledaagse vegetatie die ze in hun tuin bijeen hebben gebracht. Bananenbomen, agaves, palmen – hoe lang is het nog maar geleden dat van deze planten werd gezegd dat ze zo hoog op de Almelose breedtegraad niet konden groeien?

In samenwerking met indebuurt Almelo