Videostill Trailer van dramafilm De beentjes van Sint-Hildegard
Volledig scherm
Videostill Trailer van dramafilm De beentjes van Sint-Hildegard © Videostill

Knap werk: Twentse bioscoophit wint prijs voor beste film van 2020


ENSCHEDE - De Twentse bioscoophit De Beentjes van Sint-Hildegard is door filmjournalisten uitgeroepen tot beste Nederlandse film van 2020. De productie van Herman Finkers en regisseur Johan Nijenhuis versloeg onder meer ‘Kom hier dat ik u kus’. 

 1. Stemming zit er weer goed in op 19e Meimarkt Pathmos

  Stemming zit er weer goed in op 19e Meimarkt Pathmos

  Het is het jaarlijkse hoogtepunt van de wijk: de Meimarkt Pathmos. Zaterdag werd die al weer voor de negentiende keer gehouden. Altijd gezellig, altijd duizenden bezoekers die over de kilometerlange rommelmarkt door de karakteristieke straten van Pathmos rondstruinen. Bewoners en verkopers van buiten de wijk hadden hun zolders weer flink uitgekamd en gelukkig werden er goede zaken gedaan. Mede dankzij de optredens op het Muziekplein dat bij de Meimarkt hoort, zat ook de muzikale stemming er als vanouds goed in.
  Enschede
 2. Ajax sluit rampseizoen af met kansloze nederlaag bij Twente en is veroordeeld tot voorronde Europa League
  met video

  Ajax sluit rampsei­zoen af met kansloze nederlaag bij Twente en is veroor­deeld tot voorronde Europa League

  Ajax heeft het rampseizoen in stijl afgesloten. De ploeg van trainer John Heitinga werd door het ontketende FC Twente afgeschminkt (3-1) maar bleef een dubbele Europese degradatie bespaard doordat PSV in Alkmaar won van AZ (1-2). Daardoor beginnen de Amsterdammers het nieuwe seizoen in de play-offs van de Europa League. Twente toonde zich andermaal de topfavoriet voor de play-offs.
  Enschede