Volledig scherm
PREMIUM
Raymond Agerbeek neemt de drie onderscheidingen voor zijn vader en KNIL-militair Herman Agerbeek in ontvangst. Hij krijgt ze uit handen van burgemeester Arjen Gerritsen. © Reinier van Willigen

KNIL-militair Herman uit Almelo overleefde hel Birmaspoorlijn, nu krijgt hij postuum erkenning

ALMELO - Herman Agerbeek werd gevangen genomen door de Japanners en diende ook na de Tweede Wereldoorlog het Nederlandse leger in Indonesië. Postuum ontving hij deze vrijdag in het Almelose stadhuis drie onderscheidingen. Zoon Raymond Agerbeek nam ze in ontvangst.

Militair van het Koninklijk Nederlands Indisch Leger (KNIL) Agerbeek onderging medio vorige eeuw zware ontberingen, aldus zijn zoon Raymond Agerbeek (58). „Als gevangene werkte hij drie jaar aan de Birmaspoorlijn”, zegt hij. 

  1. Tropisch Almelo: paraplu’s moeten palmen beschermen tegen regenwater
    PREMIUM
    ONS DNA

    Tropisch Almelo: paraplu’s moeten palmen beschermen tegen regenwater

    ALMELO - Aanloop hebben Bert en Wil Nakken altijd wel. Vooral in zonnige tijden, wanneer hun planten kleurrijk staan te schijnen en moeiteloos de hele wijk opvrolijken. Het is dan ook een voor deze contreien onalledaagse vegetatie die ze in hun tuin bijeen hebben gebracht. Bananenbomen, agaves, palmen – hoe lang is het nog maar geleden dat van deze planten werd gezegd dat ze zo hoog op de Almelose breedtegraad niet konden groeien?

In samenwerking met indebuurt Almelo