Allard en Ivet Schoemaker tegen een fotodecor van 100 jaar Van Kooten.
Volledig scherm
PREMIUM
Allard en Ivet Schoemaker tegen een fotodecor van 100 jaar Van Kooten. © Annina Romita

Koninklijke eer voor 100-jarig Van Kooten in Almelo: ‘Van koperslager en loodgieter tot complete installateurs’

ALMELO - Het mooiste cadeau kwam vrijdag van Zijne Majesteit De Koning: het schild van Hofleverancier. Een koninklijke traditie die past bij een eeuwfeest. Van Kooten Dak- en Installatietechniek bestaat 100 jaar en heeft het predikaat te pakken. De koperslager van weleer zou trots zijn geweest.

 1. Netflix-hit Squid Game nagespeeld op Twentse basisscholen: ‘Ja, dat kijken we gewoon’
  PREMIUM

  Net­flix-hit Squid Game nagespeeld op Twentse basisscho­len: ‘Ja, dat kijken we gewoon’

  ALMELO/VROOMSHOOP - Het is dé Netflix-hit van het moment: de Zuid-Koreaanse serie Squid Game. Geschikt voor 16 jaar en ouder, maar (ook) onder Twentse basisschoolkinderen razend populair. Die spelen de moordspelletjes uit de serie - vredig - na op het plein. Maar hebben het geweld in de serie dus wel gezien. Leerkrachten krabben zich hier en daar achter de oren. „Ik ben nog van plan een bericht naar ouders te sturen.”
 2. Stikstofcrisis of niet, Almelo werkt mee aan megastal met 16.000 varkens bij Aadorp (anders gaat het veel geld kosten)
  PREMIUM

  Stikstof­cri­sis of niet, Almelo werkt mee aan megastal met 16.000 varkens bij Aadorp (anders gaat het veel geld kosten)

  ALMELO - Ruim zestienduizend varkens en biggen. Dat behelst het nieuwe uitbreidingsplan van de maatschap Dekker aan de Schout Doddestraat, aan de noordkant van Almelo. Het gemeentebestuur wil eraan meewerken. Daarbij wordt aangevoerd dat uitstoot van stikstof binnen de perken zal blijven. Maar Almelo móet wel, in zekere zin. Het plan afkeuren zou de gemeente meer dan een miljoen euro kosten.

In samenwerking met indebuurt Almelo