Kunstenaar uit Almelo maakte deze leeuwentroon speciaal voor koning Willem-Alexander

VideoALMELO - De Almelose kunstenaar Randy van Lingen hoopt dat koning Willem-Alexander ooit op zijn nieuwste creatie plaatsneemt. De reusachtige rubberen leeuwentroon bouwde de Almeloër speciaal voor de koning.

Met een vervaarlijke, zwarte leeuwenkop en scherpe klauwen nodigt het nieuwste kunstwerk van de Almelose kunstenaar Randy van Lingen niet direct uit om lekker op te zitten. Toch wenst Van Lingen dat ooit koning Willem-Alexander plaatsneemt op het gevaarte. „De troon heb ik immers voor hem gebouwd.”

Lobby

De lobby om dat voor elkaar te krijgen is alvast voorzichtig ingezet. Hier en daar worden contacten aangeboord om de majesteit weer eens naar Almelo te halen. Als hij dan ook nog eens een bezoekje brengt aan Hof 88, kan de koning volgens Van Lingen vast wel even op de diepzwarte, rubberen troon gaan zitten. 

Van Lingen fabriceerde het metershoge kunstwerk voor de jubileumexpositie van Hof 88. De kunsthal bestaat vijftien jaar. 

Viral

„We gaan het in elk geval volop delen op sociale media”, geeft de Almeloër aan. „Wie weet gaat de troon wel viraal en komen de beelden ook bij het koninklijk huis binnen. Het kan raar lopen.”

Volledig scherm
De vervaarlijke leeuwenkop bovenop de troon van Randy van Lingen. © Joost van Baars

In samenwerking met indebuurt Almelo