Volledig scherm
Groendepot De Riet © Henk Van Schuppen

Leefbaar Almelo: ‘Combineer wijkteams met groendepots’

ALMELO - Leefbaar Almelo vraagt zich af waarom de gemeente enerzijds groenafdelingen wil centraliseren terwijl sociale wijkteams op diverse lokaties in de stad worden geplaatst. 

De partij reageert in een brief aan het gemeentebestuur op de ontmanteling van het groendepot aan de Biezenstraat. Op deze lokatie in De Riet moeten teams van Bijzondere Taken en de Wijkploeg Centrum vertrekken, ze worden bij Twentemilieu aan de Turfkade ondergebracht. Het kantoor wordt ingericht voor enkele medewerkers van het Sociale Domein. 

Het terrein is veel te groot om louter te functioneren als loket voor sociale hulpvragen.  Er blijft straks een enorme ruimte met verlaten loodsen en parkeerplekken achter terwijl louter het kantoor wordt aangepast voor het sociale wijkteam.

„Welke logica zit er in het wijkgericht werken en dicht bij de burger staan, wanneer sociale wijkteams wel decentraal werken terwijl groen en onderhoud uit de wijken wordt gehaald? Waarom wordt hier niet naar een combinatie gekeken, temeer daar dezelfde locaties gebruikt kunnen worden door beide teams, groen en sociaal?”, vraagt Leefbaar Almelo zich af.