Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Media TV

Leegloop bij Dierenambulance Almelo: 20 boze vrijwilligers weg

ALMELO - Raakte de Dierenambulance Almelo onlangs al het thuishonk aan de Aadijk kwijt, nu zijn ook de meeste vrijwilligers opgestapt. Ze zijn het oneens met de koers van de Dierenbescherming. Meer dan 20 van de 27 medewerkers namen afscheid. Wellicht volgen er meer. 

Door de leegloop is de kans groot dat de dierenambulance niet kan uitrukken, aldus een vrijwilliger. Er is bijna niemand om de wagen te besturen en zorg aan dieren te verlenen. Maar volgens een woordvoerder van de Dierenbescherming loopt het zo’n vaart niet. „Wij hebben vrijwilligers om dit gat op te vullen”, zegt Carmen Silos. „Als het nodig is springen mensen van de dierenambulance in Enschede en Hengelo bij.”

Uitvalsbasis

Quote

Het komt erop neer dat ze zijn ontslagen

Enkele weken geleden kreeg de groep de mededeling dat de uitvalsbasis aan de Aadijk onveilig is om in te werken. In het pand is asbest aangetroffen. Dieren zijn elders ondergebracht. De groep vrijwilligers liet zich er in eerste instantie niet door uit het veld slaan. Voor de opvang van de dieren waren alternatieven. Wel bleef de wens een nieuwe locatie te vinden.

De Dierenbescherming besloot eerder deze week ook afscheid te nemen van de coördinatoren van het Almelose team, meldt een vrijwilliger. „Het komt erop neer dat ze zijn ontslagen.” Een groot aantal andere vrijwilligers besloot daarop ook op te stappen. „De coördinatoren waren voor ons altijd fair en goed.”