De leerlingenraad van De Heemde is superblij met de herinrichting van het schoolplein, staand vlnr Sanne, Pim en Mateo. Zittend Romy en Rutger.
Volledig scherm
PREMIUM
De leerlingenraad van De Heemde is superblij met de herinrichting van het schoolplein, staand vlnr Sanne, Pim en Mateo. Zittend Romy en Rutger. © Lenneke Lingmont

Leerlingenraad De Heemde in Almelo blij met nieuw schoolplein, eis voor klimwand is ingewilligd

ALMELO - Na een fikse regenbui was het voor de kinderen van basisschool De Heemde bijna onmogelijk met droge voeten het schoolplein over te steken. Maar niet lang meer, want het plein gaat helemaal op de schop.

 1. Zenuwachtig voor de eindtoets: met deze tips help je je kind goed om te gaan met spanning
  PREMIUM

  Zenuwach­tig voor de eindtoets: met deze tips help je je kind goed om te gaan met spanning

  En daar is ‘ie weer: de centrale eindtoets (voorheen Cito). Vanaf vandaag zitten weer talloze achtstegroepers te zwoegen op deze testen die moeten uitwijzen naar welk niveau middelbare school ze straks gaan. Alhoewel: het is een achtervang tegenwoordig. Want de docent heeft het laatste woord. Wij geven vijf tips aan kinderen, leraren, ouders én opa’s en oma’s hoe je je hier in deze tijd goed op kan voorbereiden.
 2. IJsmakers Van der Poel zitten ongemerkt op een historisch nogal beladen plek in Almelo
  PREMIUM
  Column

  IJsmakers Van der Poel zitten ongemerkt op een historisch nogal beladen plek in Almelo

  Het is een gitzwarte bladzijde in de stadshistorie. Op 16 juni 2008 sloegen alle stoppen door bij een tot op het bot gefrustreerde Almelose horeca-ondernemer. Hij stak op een doordeweekse dag zijn grand café in de binnenstad in brand, reed naar het stadhuis, zette daar ook zijn auto in lichterlaaie, stormde gewapend het overheidsgebouw binnen en nam wethouder Bert Kuiper en vier ambtenaren in gijzeling. Almelo was wereldnieuws. De stad schudde op zijn grondvesten. Wat gebeurde hier en waarom?

In samenwerking met indebuurt Almelo

 1. Heldhaftige man redt kind net op tijd van het spoor in India
  Play

  Heldhafti­ge man redt kind net op tijd van het spoor in India

 2. Horeca over versoepelingen: 'De voorwaarden gaan chaos veroorzaken'
  Play

  Horeca over versoepe­lin­gen: 'De voorwaar­den gaan chaos veroorza­ken'