Volledig scherm
Het Almelose centrum kenmerkt zich door veel water, zoals hier nabij restaurant Kreta. Het is overigens onduidelijk op welke plek het kind precies in het water is geduwd. © Frans Nikkels

Man die kind in Havenkom Almelo gooide nog twee weken vast

ALMELO - De hechtenis van de man die afgelopen zondag een kind in het water van de Havenkom heeft gegooid is met twee weken verlengd. 

Dat heeft de rechter-commissaris van de Rechtbank Overijssel deze week bepaald. De 37-jarige Almeloër zit in ieder geval nog tot woensdag 11 december vast.

Consternatie

Het incident, zondag in het Almelose centrum, leidde tot grote consternatie bij bezoekers van het marktplein. Volgens getuigen pakte de Almeloër een zevenjarig jongetje vast en gooide het kind in het water van de Havenkom. 

Sprong

De moeder sprong haar zoon achterna en slaagde erin hem te redden. De vader van het kind ging de 37-jarige Almeloër te lijf. Tijdens de worsteling belandden beide mannen eveneens in het water. Volgens de politie had de ‘ogenschijnlijk verwarde man’ de voor hem onbekende jongen uit het niets vastgepakt en in het water gegooid. 

‘Doodslag’

Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie wordt de 37-jarige Almeloër verdacht van ‘poging tot doodslag, poging tot zware mishandeling of mishandeling.’ Het OM wil verder niet ingaan op de achtergrond van de verwardheid van de man. De vader van het kind heeft tegenover deze krant aangegeven dat de gebeurtenis traumatisch voor zijn zoontje was.