Volledig scherm
Coen Cornelissen heeft inmiddels negen boeken op zijn naam staan. Hij ontvangt vandaag vanwege zijn verdiensten de Mans Kapbaargprijs. © Robin Hilberink

Mans Kapbaargprijs voor Coen Cornelissen

ALMELO - De Mans Kapbaargprijs 2019 gaat naar Coen Cornelissen (1946). Hij ontvangt de prijs vanwege zijn werk over Almelo in de Tweede Wereldoorlog.

De historicus kreeg de prijs donderdagmiddag uit handen van cultuurwethouder in het Theaterhotel. Cornelissen heeft diepgaand inzicht gegeven in het leven tijdens de bezetting, het verzet, de in Almelo werkzaam zijnde organisaties van de bezetter en de bevrijding van Almelo in april 1945. 

Omvangrijk archief

Als schrijver en amateurhistoricus deed Coen Cornelissen uitgebreid onderzoek naar de oorlogsgeschiedenis van Almelo en de regio. Cornelissen heeft een omvangrijk foto- en documentatiearchief van de jaren 1939 – 1945 en vlak daarna opgebouwd. Voor zijn onderzoek sprak hij honderden ooggetuigen in binnen- en buitenland en verrichtte hij veel onderzoek in archieven. Coen Cornelissen heeft inmiddels negen boeken op zijn naam staan.

Coen Cornelissen heeft inmiddels negen boeken op zijn naam staan. 

De Mans Kapbaargprijs is ingesteld door de Historische Kring Stad en Ambt Almelo. Deze prijs wordt toegekend aan personen of organisaties die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de cultuurhistorie van Almelo. Sinds 1969 wordt de prijs elke vijf jaar uitgereikt