Volledig scherm
PREMIUM
Moskeevoorzitter Mustafa Bouhekan heet heel Almelo welkom om kennis te maken met Masjid. © Lenneke Lingmont

Moskee Masjid in Almelo wil de deur wagenwijd openzetten

ALMELO - De Marokkaanse moskee Masjid raakte eind vorig jaar in opspraak door de aanwezigheid van radicale predikers. Volgens de voorzitter reden genoeg voor meer openheid. „Mensen moeten weten dat we niets te verbergen hebben, maar dan moeten we wel de kans krijgen.”  

Quote

We delen alles op sociale media en kondigen iedere spreker aan

Mustafa

Masjid was de moskee die niemand kende. Begon je in Almelo over een islamitisch gebedshuis en de Turkse Yunus Emre-moskee kwam  ter sprake. Het gebouw aan de Bellavistastraat ziet er in alle opzichten uit als moskee, inclusief minaret en koepel. Het complex van Masjid aan de Veldkampsweg heeft wel een koepel, maar daarvoor moet je wel wat beter kijken. 

Mustafa Bouhekan (75) kan er om lachen. „Vroeger zat hier een verffabriek in. Er is flink verbouwd voor we het gebouw konden gebruiken.” Op kousenvoeten stapt de voorzitter door de gebedsruimte. „Ik denk dat sommige mensen uit de straat nog steeds geen idee hebben wat hier is.” De Almeloër kan het echter als geen ander uitleggen. De preses is dagelijks te vinden in Masjid, wat Arabisch is voor moskee. Een geloofsgemeenschap van ongeveer vijfhonderd mensen. 

In samenwerking met indebuurt Almelo