Er kwamen honderdduizenden euro's aan coronacompensatie naar Almelo, maar dat geld komt niet automatisch bij culturele organisaties, sportverenigingen of andere clubs die inkomsten misliepen.
Volledig scherm
Er kwamen honderdduizenden euro's aan coronacompensatie naar Almelo, maar dat geld komt niet automatisch bij culturele organisaties, sportverenigingen of andere clubs die inkomsten misliepen. © Hollandse Hoogte / ANP XTRA

Na al die tonnen steun slechts 50.000 euro coronahulp voor Almelose organisaties? Hoe zit dat?

5 vragen aanALMELO - Een coronanoodfonds in Almelo van 50.000 euro? Terwijl er vanuit Den Haag tonnen aan coronacompensatie naar de gemeenten zijn overgemaakt. Dat roept vragen op aan wethouder van financiën Alex Langius. 

  1. Brutale roof op Almelose Woonboulevard: ‘Ze sloegen de extra beveiligde voordeur met een voorhamer aan gort’
    PREMIUM
    video

    Brutale roof op Almelose Woonboule­vard: ‘Ze sloegen de extra beveiligde voordeur met een voorhamer aan gort’

    ALMELO - Een auto stopt rond 04.00 uur ’s nachts bij multimediagigant Boxxer voor de deur. Twee lieden met bivakmutsen stappen uit. De bestuurder blijft zitten. Ze gaan rechtstreeks op hun doel af. Met een loodzware voorhamer beginnen ze op de dikke glazen voordeur van de winkel in te slaan. Tegen zoveel geweld is zelfs de extra beveiligde entree niet opgewassen. Het glas barst en spat uiteen tot een flink gat. Razendsnel slaan de dieven hun slag.

In samenwerking met indebuurt Almelo