Volledig scherm
De Hanzelaan; al sinds jaar en dag een drukke route richting het centrum. © Wouter Borre

Na uitgaansoverlast straks ook meer verkeer rondom De Hofkamp in Almelo

ALMELO - De bewoners van De Hofkamp en met name de Hanzelaan maken zich grote zorgen over een verwachte toename van de verkeers- en parkeerdruk. Dat heeft onder meer te maken met de komst van het nieuwe mega-restaurant Fusion Plaza in het Hagenborghcomplex.

De Hofkamp heeft er weer een probleem bij. De aan het centrum grenzende woonwijk knokt al langere tijd tegen uitgaansoverlast in het weekend en moet nu ook vrezen voor meer verkeer. De Hanzelaan en Hofstraat zijn belangrijke toegangswegen naar het stadshart en de parkeergarages bij het Theaterhotel. De Hofkampstraat is een drukke ader richting de Grotestraat-Zuid, waar vooral fietsende en lopende jongeren richting het uitgaansgebied gebruik van maken.

Het woon- en leefklimaat in De Hofkamp komt door de recente opening van Fusion Plaza extra onder druk te staan. De parkeergarages aan de Hagenborgh zijn vaak al overvol. Er bestaat vrees dat, zeker tijdens voorstellingen in het Theaterhotel, steeds meer auto’s in de wijk worden geparkeerd.

Motie

De gemeente overweegt de Schuttenstraat tijdens piekmomenten open te stellen zodat de parkeergarages aan de andere kant van het centrum kunnen worden bereikt. Dinsdag werd een motie van VVD, CDA en LAS besproken in de gemeenteraad waarin dit initiatief wordt gesteund. In hetzelfde debat pleitte de PVV ervoor het verkeer om te leiden via de Hanzelaan.

Daar hebben bewoners van De Hofkamp grote problemen mee. „Iedereen in onze wijk weet wat er dan gebeurt. Her en der verspreid worden auto’s geparkeerd”, schrijft bewonersvereniging De Hofkamp op facebook.

Het voorstel komt in de volgende raadsvergadering (17 december) in stemming. 

In samenwerking met indebuurt Almelo