Volledig scherm
Scouting Homenetmen moet voor augustus uit het huidige onderkomen aan de Welgelegen. © Thinkstock

Nieuw scoutinggebouw voor Armeense scouting Homenetmen uit Almelo

ALMELO - De scouts van scouting Homenetmen verkeren deze dagen in een jubelstemming. De Armeens orthodoxe scoutinggroep krijgt namelijk een eigen, vast onderkomen. De vergunningen zijn binnen, dus kan de nieuwbouw beginnen. Over ongeveer een jaar moet het nieuwe thuishonk aan de Burgemeester Schneiderssingel gereed zijn.

De circa 50 leden tellende scoutingvereniging houdt de activiteiten de laatste drie à vier jaar in een gebouw aan de Welgelegen. „Waarvan we altijd al wisten dat het een tijdelijk onderkomen zou zijn”, zegt bestuurslid Minas Arsenian. „Het pand wordt binnenkort gesloopt, dus moeten we er eind juli uit.”

Dat betekent dat de scouts nog wel eventjes moeten wachten tot het nieuwe onderkomen klaar is. „In de tussentijd gaan we waarschijnlijk gebruikmaken van een sportzaal, zodat we onze activiteiten toch kunnen blijven organiseren.”

Het toekomstige scoutinggebouw krijgt volgens Arsenian een boerderij-achtige uitstraling. „Dat was de afspraak. De locatie is aan de rand van de stad en eventuele nieuwbouw moet worden ingepast in de groene omgeving. Het wordt hoe dan ook mooi. We zijn al blij dat we eindelijk een vast gebouw krijgen.”    

Homenetmen

Scouting Homenetmen heeft al jaren een stabiel ledenaantal en krijgt zo nu en dan nieuwe aanwas. Hoewel de vereniging openstaat voor iedereen, zitten er enkel leden uit de Armeense gemeenschap bij de scouting. Homenetmen houdt om de twee weken activiteiten en zet zich ook in voor de Armeense kerk en herdenkingsdiensten.