Ondernemer uit Almelo neemt McDonald’s Nijverdal over en heeft grote plannen

VideoALMELO/NIJVERDAL - Almeloër Harold Asbroek heeft de McDonald’s-vestiging in Nijverdal overgenomen. De overname van het fastfoodrestaurant op het bedrijventerrein ’t Lochter is sinds het begin van dit jaar een feit. 

De Almelose ondernemer neemt de eetgelegenheid over van Tom Thomson. Thomson blijft wel de eigenaar van de McDonald’s aan de snelweg bij Holten. Asbroek is zelf bepaald geen onbekende in de wereld van de grote gele M. De franchisenemer runt namelijk de twee vestigingen in Almelo, om precies te zijn die bij de Woonboulevard en in Almelo-Oost.

McCafé

Asbroek is heel wat van plan met het Nijverdalse restaurant, laat hij doorschemeren. „Ik hoop aan het einde van dit jaar ook in deze vestiging een McCafé te kunnen openen en ik wil een hogere mast bij het restaurant plaatsen, zodat er nog wat meer aandacht is voor mensen die langsrijden”, zegt hij. „Maar in eerste instantie gaat er aandacht naar de mensen. Daar wil ik de komende tijd in investeren. Bovendien is het voor hen natuurlijk ook even wennen.”

Een McCafé is nieuw voor Nijverdal. Niet voor Asbroek. „Deze koffiecorners lopen al erg goed in onze Almelose restaurants, dus die slag wil ik eveneens in Nijverdal maken.” Een McCafé is vooral op de ‘betere’ koffie gericht, liet de franchisenemer afgelopen jaar tijdens de opening van de koffiebar in Almelo-Oost weten. „Omdat we merken dat onze klanten soms puur en alleen voor de koffie bij ons komen. Ze rijden er zelfs voor om.”

Verbouwing in september

De ondernemer hoopt in september te beginnen met de verbouwing van de Nijverdalse vestiging. Naar verwachting duurt dat proces enkele weken.    

Volledig scherm
Ondernemer Harold Asbroek in het McCafé van de McDonald’s in Almelo-Oost. © Reinier van Willigen

In samenwerking met indebuurt Almelo