Volgens het basisontwerp krijgt de nieuwe Yunus Emre moskee drie bouwlagen. Dat is er een te veel.
Volledig scherm
PREMIUM
Volgens het basisontwerp krijgt de nieuwe Yunus Emre moskee drie bouwlagen. Dat is er een te veel. © artists impressions Architekturbüro Yilbirt

Ontwerp nieuwe moskee in Almelo voldoet bepaald niet aan regels

ALMELO - Het basisontwerp van de nieuwe Yunus Emre Moskee, die volgens plan aan de Bellavistastraat gaat verrijzen, toont een gebouw met uitstraling, met twee slanke minaretten van 30 meter hoog. Maar het ontwerp voldoet bepaald niet aan de voorschriften van het bestemmingsplan.

 1. Deze boeren gaan leven van de wind: akkoord met Pure Energie over windmolens langs de Oude Buurserdijk
  PREMIUM

  Deze boeren gaan leven van de wind: akkoord met Pure Energie over windmolens langs de Oude Buurser­dijk

  Windmolens: ze leveren duurzame energie, maar zorgen ook voor hoofdbrekens. Overal in Twente wordt geheimzinnig gedaan over de plekken waar deze reuzen van 240 meter kunnen verrijzen. In Buurse is er al duidelijkheid: drie boeren willen hun grond beschikbaar stellen voor vier of vijf turbines en hebben de getekende contracten met Pure Energie al sinds 2020. „Je moet toch wat in deze onzekere tijden.”
  Enschede
 2. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.