Volledig scherm
De verkeerssituatie bij het Vincent Van Goghplein is nog steeds een ‘hotspot’. © Emiel Muijderman

Opnieuw aandacht gevraagd voor overlast op Vincent van Goghplein in Almelo

ALMELO - Het wijkplatform Ossenkoppelerhoek heeft opnieuw aandacht gevraagd voor de overlast van zwervers en drugsdealers bij het Vincent van Goghplein. Het winkelend publiek wordt in en rondom het complex nog steeds met enige regelmaat geconfronteerd met dealers.

Het probleem is onlangs aangekaart in de vergadering van het platform waarbij ook de nieuwe wijkagent aanwezig was. Volgens Helma Weinreder van het wijkplatform is er geen sprake van dagelijkse overlast en moet het probleem ook niet worden overdreven. "Maar we merken wel dat mensen zich met enige regelmaat niet prettig voelen als ze met hun boodschappenwagen langs zwervers of dealers moeten lopen". Het wijkcentrum ligt vlakbij het Beeklustpark, waar ook overlast is.

Incidenten

Volgens de nieuwe wijkagent Maikel Bomer, die in april in de Ossenkoppelerhoek aan de slag is gegaan, is er te weinig capaciteit om structureel te handhaven, maar komt de politie bij een melding wel direct in actie. Daarom wordt het publiek opgeroepen incidenten te melden. Weinreder: "Het is belangrijk dat we het blijven aankaarten en dat er iets gebeurt met de meldingen. Er moet hiervoor aandacht blijven."

Wijkagent Bomer heeft in de vergadering van het wijkplatform onlangs een bloemlezing gegeven van zijn bevindingen in het stadsdeel Ossenkoppelerhoek sinds zijn aantreden in april.

Ook hij heeft naar aanleiding van enkele ongevallen vastgesteld dat de verkeerssituatie rondom het Van Goghplein en de Windmolenbroeksweg, nog steeds gevaarlijk is. De gemeente is hiervan op de hoogte en wil volgend jaar een plan van aanpak maken. De kruising Rembrandtlaan/Meindert Hobbemastraat vraagt eveneens om aandacht.

Ook hier zijn dit jaar enkele ongevallen gebeurd. Weinreder: "De Rembrandtlaan blijft een punt van zorg. Hier wordt stelselmatig te hard gereden. En dat leidt vaak tot gevaarlijke situaties bij de zijwegen."