Volledig scherm
De politie maakte destijds een einde gemaakt aan de gijzeling in het NPO-gebouw op het Hilversumse Mediapark en arresteerde de Almelose gijzelnemer. © ANP

Opnieuw tbs geëist tegen Almelose gijzelnemer NPO-medewerkster

ALMELO - Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep tegen een 35-jarige man uit Almelo tbs-behandeling met dwangverpleging geëist wegens gijzeling en doodsbedreiging van een NPO-medewerkster op het Mediapark in augustus 2017. 

Een jaar geleden werd de verdachte door de rechtbank Midden-Nederland ontslagen van rechtsvervolging omdat hij tijdens de gijzeling ontoerekeningsvatbaar zou zijn. Wel werd tbs en dwangverpleging opgelegd maar de Almeloër ging in hoger beroep. 

Het OM blijft bij de eis. Het Gerechtshof in Leeuwarden doet over twee weken uitspraak. De man zette de vrouw een mes op de keel, dwong haar het NPO-gebouw binnen te gaan omdat hij zendtijd wilde afdwingen. Hij vond dat de AIVD moest stoppen met bepaalde acties. Het slachtoffer werd op een stoel vastgebonden en een uur lang bedreigd. „Het moet voor het slachtoffer zeer angstaanjagend zijn geweest”, aldus de advocaat-generaal. De politie maakte een einde aan de gijzeling.

  1. Gaaf! Thomas en Djoeke uit Almelo mogen eigen dans opvoeren in Grand Hotel Wien in Wenen

    Gaaf! Thomas en Djoeke uit Almelo mogen eigen dans opvoeren in Grand Hotel Wien in Wenen

    ALMELO/WENEN - Ze zwieren als gracieuze zwanen over de dansvloer. Elke week weer. Het liefst meerdere keren. En ze zijn er steengoed in. Zo goed dat het Almelose danspaar Thomas ter Wijlen en Djoeke ter Horst die kunsten mag vertonen in de bakermat van de Weense wals. Zaterdagavond stelen zij, als het meezit, de show in een bomvolle balzaal in de Oostenrijkse hoofdstad. Met een eigen dansdemonstratie.

In samenwerking met indebuurt Almelo