Volledig scherm
Regisseur Bong Joon-ho van de film Parasite gaat uit zijn dak als hij één van de Oscars in ontvangst mag nemen. © Chris Pizzello/Invision/AP

Oscareffect in Almelo: filmhuis overspoeld met aanvragen voor Parasite

ALMELO - Bij Filmhuis Almelo weten ze niet wat ze meemaken. De Zuid-Koreaanse film Parasite won afgelopen weekeinde Oscars in de twee Beste Film-categorieën (Beste Film en Beste Internationale Film) en laat die film nou net deze week te zien zijn in Theater Hof 88. Het Filmhuis wordt overspoeld met aanvragen.

Parasite is de eerste niet-Engelstalige film die won in de categorie Beste Film, de belangrijkste categorie. De film gaat over een arm gezin dat op slinkse wijze een plek weet te bemachtigen in het leven van een steenrijke familie. 

De zwarte komedie won al vele tientallen prijzen, waaronder de prestigieuze Gouden Palm tijdens het festival van Cannes en de Golden Globe voor beste buitenlandse productie van het jaar. Ook won de Zuid-Koreaanse film de publieksprijs van het IFFR in Rotterdam.

Nederland: ruim 200.000 bezoekers

In Nederland trok de film tot nu toe 216.000 bezoekers. Het is daarmee de meest succesvolle Aziatische bioscoopfilm in de Nederlandse bioscopen.

Bij Hof 88 draait de film komende vrijdagavond en die voorstelling was al snel uitverkocht. Filmhuis Almelo heeft daarom een extra filmvertoning ingepland. Ook om 14.00 uur, ook komende vrijdag, wordt Parasite vertoond. 

Run op kaarten in Almelo

Ook voor de extra vertoning gaat de kaartverkoop hard; dinsdagmiddag waren al 40 van de 160 kaarten verkocht. Kaarten zijn te koop via de websites van Filmhuis Almelo en Hof 88

In samenwerking met indebuurt Almelo