Hans Hunter is zeker nog een jaar bezig met het herstel van het Mans Kapbaargtunnel-mozaïek in zijn atelier in de voormalige Action.
Volledig scherm
Hans Hunter is zeker nog een jaar bezig met het herstel van het Mans Kapbaargtunnel-mozaïek in zijn atelier in de voormalige Action. © Bert Kamp

Paneel na paneel keert terug aan wand Mans Kapbaargtunnel in Almelo: ‘Klus duurt zeker nog een jaar’

5 vragen aanALMELO - Jarenlang was de Mans Kapbaargtunnel in de Wierdensestraat een gatenkaas. Een deel van het gigantische mozaïek lag in de opslag te wachten op herstel. ‘Geen geld’, zei de gemeente Almelo. Nu keren de panelen toch terug. Met dank aan kunstenaar Hans Hunter die er tot nu 30 opknapte. Al zit de redder van het mozaïek nu even thuis. In de lappenmand. 

  1. Netflix-hit Squid Game nagespeeld op Twentse basisscholen: ‘Ja, dat kijken we gewoon’
    PREMIUM

    Net­flix-hit Squid Game nagespeeld op Twentse basisscho­len: ‘Ja, dat kijken we gewoon’

    ALMELO/VROOMSHOOP - Het is dé Netflix-hit van het moment: de Zuid-Koreaanse serie Squid Game. Geschikt voor 16 jaar en ouder, maar (ook) onder Twentse basisschoolkinderen razend populair. Die spelen de moordspelletjes uit de serie - vredig - na op het plein. Maar hebben het geweld in de serie dus wel gezien. Leerkrachten krabben zich hier en daar achter de oren. „Ik ben nog van plan een bericht naar ouders te sturen.”

In samenwerking met indebuurt Almelo