Volledig scherm
De pannenkoekenboot, hier op archieffoto in de Almelose haven. © Lenneke Lingmont

Pannenkoekenboot Almelo wordt Italiaans restaurant

ALMELO - Almelo krijgt er een Italiaans restaurant bij. Davide Cerchia is de nieuwe eigenaar van de voormalige pannenkoekenboot Poppies. 

Op dit moment wordt het schip opgeknapt in Zwartsluis. Na de grondige onderhoudsbeurt en inspectie gaat de boot onder de nieuwe naam O‘Marenaro als Italiaans restaurant voor anker op de oude ligplaats aan de Haven Noordzijde, vlakbij parkeergarage Javapark.

Italiaans

O’Marenaro is Italiaans voor marinier en matroos, legt de in Ommen woonachtige Cerchia uit.  De boot is volgens Cerchia de perfecte locatie voor een nieuw Italiaans restaurant in Almelo in het wat hogere segment. „Geen gewone pizza's of pasta. Ik wil een tandje hoger”, zegt de nieuwe uitbater.

De nieuwe naam van de boot is ook een klein eerbetoon aan de opa van Cerchia, die marinier was. ‘Betaalbare’ pasta's en pizza's worden straks overigens ook gewoon geserveerd op de boot. 

Droom

Cerchia heeft bij verschillende Italiaanse restaurant in Twente gewerkt. „Samen met mijn broer heb ik in Zwolle een restaurant gehad. Dat heb ik verkocht toen deze boot kwam aanvaren, om het zo te zeggen”, lacht hij. „Ik ga het samen doen met mijn jongere zus Samara. Zij heet de boot ook gezien. Het is echt een droom van me om op een boot een restaurant te hebben. Ik ben helemaal verliefd op deze boot.”

De boot heeft binnen 110 zitplaatsen. Op het dek zijn ook nog de nodige plaatsen, ook is er ruimte voor een groot terras op de kade.  „we gaan straks ook lunches serveren.” Cerchia is vol lof over de boot: „In Nederland is er niet zo’n mooie horecaboot”, zegt de horecaman. Volgens Cerchia is er in Almelo behoefte aan een Italiaans restaurant in het hogere segment. „Ik stijg zwaar boven de rest uit wat er nu qua Italiaan is. Ze komen niet in de buurt van mij.” 

Als alles volgens plannen verloopt gaat het nieuwe Italiaanse restaurant op het water aan het eind van deze maand open. Cerchia huurt de boot voorlopig van Rob van der Pot, die het schip destijds verbouwd heeft.