Volledig scherm
Een openbaar toilet is lang niet in elke winkelstraat te vinden. Zeker in Almelo niet. © Merlin Daleman

Partij Vrij Almelo wil snel meer openbare toiletten in binnenstad

ALMELO - Harry de Olde van Partij Vrij Almelo hoopt dat er op korte termijn meer openbare toiletten in de Almelose binnenstad bij komen. 

De Olde las dinsdagavond een brief voor van inwoonster Miep. „Een boze gehandicapte inwoonster”, omschreef de PVA-voorman de schrijfster. De Olde vertelde vervolgens over het gebrek aan fatsoenlijke openbare toiletten in de stad. „Mensen met een krappe blaas of een stoma zijn altijd bang als ze de deur uitgaan. Is er wel een toilet in de buurt, als het nodig is?”

Afgelopen jaar bleek uit een groot landelijk onderzoek dat Almelo in dit opzicht inderdaad behoorlijk achterloopt. Almelo hoort bij de steden met de minste openbare toiletten. In Almelo zijn bezoekers afhankelijk van horecagelegenheden en bijvoorbeeld de Hema. 

Ten tijde van die onderzoekspresentatie deed wethouder Jan Martin van Rees wel de uitspraak dat er in de toekomst zeker meer openbare toiletten bij komen.

Zeiknota

Harry de Olde haalde namens inwoonster Miep de stad Rotterdam aan als positief voorbeeld. „Daar kennen ze de zeiknota, waardoor het aantal openbare toiletten wel fatsoenlijk is.”